Aflossingsvrije lening en zijn aflossingsvrije periode

Aflossingsvrije lening en zijn aflossingsvrije periode

aflossingsvrije leningBij een aflossingsvrije lening geldt een looptijd. U spreekt met de kredietverstrekker, bijvoorbeeld een bank, af hoelang u rente betaald. Het is namelijk zo dat u in het begin helemaal niets aflost. U betaalt alleen rente. Dit kan ontzettend gunstig voor u zijn, want de maandlasten zijn door het betalen van alleen rente een stuk lager.

Een aflossingsvrije lening wordt dan ook gezien als een goedkope lening. Maar laat u niet misleiden. Geld lenen kost geld !

Bij een aflossingsvrije lening wordt een periode afgesproken. Meestal wordt een periode van vijf jaar afgesproken, maar dit kan ook afgeweken worden. Het hangt natuurlijk ook af van de hoogte wat u wilt lenen bij een aflossingsvrije lening.

Wanneer de aflossingsvrije periode voorbij is, dient u terug te betalen. Kortom wanneer u niet voldoende in de tussentijd opzij zet, kunt u voor onaangename verrassingen Let op geld lenen kost geldkomen te staan. U kunt dan bijvoorbeeld opeens lang bezig zijn met een lening voor een auto. Kans bestaat dat u de aflossingsvrije lening begint af te lossen, terwijl de auto al op de sloop ligt.

Bedenk dus goed of lenen iets is voor u. Als u niet langer kunt wachten en dan toch een lening wil aanvragen, dan is een aflossingsvrije lening misschien iets voor u?

Vraag offertes voor een aflossingsvrije lening op en bekijk de voorwaarden.