Risico’s van een aflossingsvrije lening

Risico’s van een aflossingsvrije lening

Er schuilen ook risico’s bij een aflossingsvrije lening. Een aflossingsvrije lening klinkt erg mooi. Lage maandlasten en alleen rente betalen. De komende maanden en/of jaren niets aflossen. Zo houdt u geld over. En wie wil nu net elke maand geld overhouden ?
Een lening met risico’s?

risico aflossingsvrije leningVeel mensen beseffen niet dat na zon ook regen kan komen. Een lening moet op den duur worden afgelost. En dat kan tegen die tijd wel even slikken zijn.

Dit is vooral het geval bij een aflossingsvrije lening in de vorm van een hypotheek. Bedragen voor een hypotheek zijn natuurlijk op voorhand niet mals. Veel huizenbezitters realiseren zich niet dat een aflossingsvrije lening in de vorm van een hypotheek tot grote problemen kan leiden. Vooral wanneer een woning noodgedwongen verkocht moet worden. De huiseigenaren hebben dan helemaal niets afgelost en lopen dan ook nog eens het risico dat ze niet eens de hypotheekwaarde voor de woning krijgen. Kortom schulden liggen op de loer.

Nu willen wij niet de aflossingsvrije lening afkraken. Helemaal niet zelfs. Indien u verantwoord kan omgaan met geld kan een aflossingsvrije lening ideaal zijn. Zo kunt u ook nog eens genieten van een fiscaal voordeel bij de belastingdienst.

Kortom zoals bij elke lening: maak een weloverwogen besluit.